Ubisoft gehackt: wachtwoorden en e-mailadressen gelekt

Spelontwikkelaar Ubisoft meldt dat haar database met accountgegevens werd gehackt en raadt gebruikers aan om een nieuwe wachtwoord in te stellen.

Ubisoft, bekend van games als Assassin’s Creed en Far Cry, roept al haar gebruikers op om een nieuw wachtwoord in te stellen op hun account. De Franse spelontwikkelaar maakte dinsdag bekend dat haar database met accountgegevens werd gehackt.

“We hebben recent vastgesteld dat één van onze websites werd misbruikt om onbevoegd toegang te krijgen tot enkele van onze online systemen,” schrijft Ubisoft in een blogpost. “We hebben ontdekt dat er illegaal toegang werd verkregen tot gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden.”

[related_article id=”160734″]

Ubisoft benadrukt dat het geen betaalinformatie van haar gebruikers bewaart. Er werden dus ook geen bank- of kredietkaartgegevens gelekt. Het bedrijf raadt wel aan om je wachtwoord ook op andere websites, waar je hetzelfde of een gelijkaardig wachtwoord gebruikt, te veranderen.

De spelontwikkelaar heeft geen concrete details gegeven over hoe de aanval in zijn werk is gegaan, maar zegt alleen dat “inloggegevens werden gestolen om illegaal toegang te krijgen tot het online netwerk”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business