Nieuws

Voormalige topman Nokia stapt over naar Huawei

Een voormalige topfunctionaris van Nokia gaat aan de slag voor Huawei, om de Chinese smartphonemaker te helpen voet aan de grond te krijgen op de Europese markt.

De Chinese fabrikant maakte dinsdag in een persbericht bekend dat Colin Giles zijn nieuwe Executive Vise President wordt van de Huawei Consumer Business Group.

Giles is geen vreemde voor China: voor Nokia trad hij al een jaar op als hoofd van de Chinese afdeling, voordat hij werd aangesteld als marketingmanager bij het Finse bedrijf.

De Australiër was tijdens zijn twintigjarige verblijf bij Nokia medeverantwoordelijk voor zijn toenmalige positie van toenmalige marktleider in de smartphonemarkt. Giles verliet Nokia tijdens de overgang naar Windows Phone. Destijds, zegt Daily Tech, hield hij het voor gezien omdat hij ‘meer tijd met zijn gezin wilde doorbrengen.’

[related_article id=”161563″]

Een jaar later gaat Giles bij Huawei aan de slag om het bedrijf te helpen op te boksen tegen het oppermachtige Samsung in de Android-smartphonemarkt.

Indringen op de Europese markt
“Het is me een genoegen om Huawei te vergezellen tijdens zo’n opwindend moment in de ontwikkeling van Huawei’s consumentenmerk”, zei Giles in de persverklaring. Zijn eerste taak zal de succesvolle distributie worden van de Ascend P6, een nieuw topmodel dat Huawei in Londen aankondigde.

Naar eigen zeggen heeft Huawei de wind in de zeilen, met een recordomzet in 2012 van 7,5 miljard dollar en een jaarlijkse verkoopsgroei van zestig procent is het de rijzende ster in smartphoneland.

De nummer vier van de smartphonemarkt hoopt dit jaar zijn slag te slaan op de overvolle Europese smartphonemarkt. Het merendeel van de 32 miljoen smartphones die het vorig jaar de deur uit deed, werd gekocht door een Chinese consument.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business