Nieuws

Mega: Cloudopslagdienst brengt Android-app uit

De veilige bestandshoster van Kim Dotcom brengt een Android-app uit met automatische camerauploads, beheerfuncties en ingebouwde zoekfunctie.

Toen bestandshoster Mega zijn deuren opende, beloofde zijn flamboyante boegbeeld Kim Dotcom dat de site nog maar het begin was van een hele reeks diensten die privacy en veiligheid hoog in het vaandel hadden staan.

De zojuist uitgebrachte gratis Android-applicatie is daar een eerste bewijs van, met een mobiele interface voor de opslagdienst.

Mega voor Android belooft snelle up- en downloadsnelheden, de mogelijkheid om bestanden aan te maken, wissen en hernoemen en heeft een zoekfunctie ingebouwd voor zijn klanten.

Een andere functie die ook veel andere cloudopslagdiensten (Dropbox, Box) aanbieden, is de automatische upload van geschoten afbeeldingen en video’s. Omdat Mega voor gratis gebruikers een flinke dot opslagruimte biedt, kan dat een interessante optie zijn voor mensen die veel beelden schieten met hun Android-toestel.

[related_article id=”161563″]

Ook de mogelijkheid om links aan te maken en door te sturen vanaf een mobiel toestel is aanwezig. Volgens de Mega Blog is dit nog maar de eerste app in een groeiende reeks. Versies voor Apple iOS en Windows Phone zijn volgens dienst ‘in de laatste fase van ontwikkeling’ en moeten binnenkort op het toneel verschijnen.

Download Mega voor Android bij Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business