Nieuws

Worstelend Dell vestigt hoop op doorbraak Windows 8-tablets

Dell geeft openlijk toe dat de verkoop van zijn Windows 8-tablets een mislukking is, maar hoopt dat de zakenwereld binnen een paar jaar het tij doet keren. "Windows 8-tablets kunnen 40 procent van de markt pakken."

Tijdens een interview met de Britse krant The Guardian zei de vice-president van Dells pc-divisie, Sam Burd, dat zijn werkgever tot nu toe slechts “honderdduizenden” heeft verkocht van de XPS 10 en Lattitude 10. Deze twee modellen zijn de huidige Windows 8-toptablets van de pc-fabrikant, maar vergeleken met de iPad hebben ze voorlopig nog weinig in de melk te brokkelen.

Dell heeft het zwaar op de pc-markt: in het eerste kwartaal van 2013 liepen zijn pc-verkopen met 10 procent terug en werd daardoor ingehaald door Lenovo als nummer 2 van de wereldwijde pc-markt.

En het wordt er niet beter op voor de worstelende fabrikant: marktonderzoeker IDC voorspelt dat de verkoop van traditionele pc’s in de rest van het jaar verder zal dalen, terwijl de verkoop van tablets verder de lucht in zal schieten.

[related_article id=”152275″]

Dell hoopt daarom dat het bedrijfsleven, traditioneel de belangrijkste markt voor de fabrikant, langzaamaan gaat beginnen met de overstap naar Windows 8-toestellen.

“Bedrijven zijn langzaam met de overstap naar een nieuw besturingssysteem”, zei Burd tegen The Guardian. “Misschien komen we binnen een paar uit op Windows 8-tablets die een derde of veertig procent van het totale tabletvolume uitmaken. We voelen dat het aan het gebeuren is.”

iWatch als alternatieve redder
Dell is inmiddels druk bezig om te zoeken naar alternatieve inkomstenbronnen voor het geval dit scenario geen werkelijkheid wordt. Burd zegt tegen de krant dat het interesse heeft voor draagbare computertjes, zoals de roemruchte iWatch die Apple zou ontwikkelen.

“Als we vijf jaar vooruit kijken, verwachten we dat toestellen en formaten zullen doorgaan met veranderen”, zegt de man van Dell. “Er zal nog steeds een vraag zijn voor ‘statische’ activiteiten op desktops, maar er zal een reeële behoefte zijn voor mobiele toestellen”, aldus Burd.

delldraagbaarhardwarelaptopnieuwspctabletverkoopWindowswindows 8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals