Nieuws

Onze Taal: Correct taalgebruik opzoeken voor iPhone en Android

Maak je vaak dt-fouten? Ga je vaak de mist in met het gebruik van als of dan? Download dan de gratis app van Onze Taal, die je uit de brand kan helpen met adviezen en het opzoeken van bekende misstanden via trefwoorden.

Het is een van de favoriete spelletjes in het commentaarveld van sites en internetfora: de tegenstander in een discussie het onderspit laten delven door hem te wijzen op spelfouten of grammaticale dwalingen.

Het hoeft niet zo te zijn, als je de gratis app voor Android of iOS van het Genootschap Onze Taal in huis haalt. Deze vereniging voor taalliefhebbers publiceert via een tijdschrift en website al jaren over de ontwikkelingen in de Nederlandse taal.

[related_article id=”161563″]

Sinds kort heeft Onze Taal zijn website ook in een mobiele applicatie gevat, waar je zo’n 2.000 adviezen kunt vinden over correct taalgebruik.

Je kunt hier adviezen in een favorietenlijst maken om je meest hardnekkige fouten te helpen verbeteren en er is een ingebouwde zoekfunctie om schrijfwijzen en interpunctie te kunnen vinden.

Voor de rest heeft deze app weinig om het lijf, maar het kan af en toe verdraaid handig zijn om hem bij de hand te hebben als je zeker wilt weten dat je het bij het juiste eind hebt.

Download Onze Taal voor Android bij Google Play of kies voor de iOS-versie in de Apple App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business