45 procent Europese internetgebruikers verkiest snelheid boven prijs

Bijna de helft van de Europese internetgebruikers plaatst snelheid boven prijs in hun keuze voor een internetabonnement.

Bijna de helft van de Europese internetgebruikers plaatst snelheid boven prijs in hun keuze voor een internetabonnement.

Dat is de conclusie van een recent onderzoek naar internetgebruik binnen de EU. 45 procent van de Europese huishoudens zou haar internetabonnement upgraden of van provider veranderen als ze daardoor een hogere internetsnelheid krijgen.

“Gebruikers kijken tegenwoordig zowel naar snelheid als naar prijs bij het maken van hun keuzes,” zegt Neelie Kroes, Europees commissaris voor de Digitale Agenda, in een persbericht.

Hoewel de prijzen voor internet door een toegenomen concurrentie tussen providers meer betaalbaar zijn geworden, blijkt uit het onderzoek dat er meer aandacht moet worden besteed aan het beantwoorden van de vraag naar hogere internetsnelheden en een betere quality of service.

Maar liefst 40 procent van de internetgebruikers meldt dat ze soms moeilijkheden ondervinden bij het raadplegen van online content en applicaties door een te lage snelheid of downloadcapaciteit.

Uit een eerder onderzoek bleek nog dat een Europese breedbandinternetverbinding vandaag de dag een gemiddelde downloadsnelheid van 19,5 Mbps haalt. De gemiddelde uploadsnelheid bedraagt 6,20 Mbps.

45 procent van de Europese huishoudens beschikt over een alles-in-één-oplossing die digitale tv, internet, vaste telefonie en eventueel zelfs mobiele diensten in één pakket van dezelfde provider combineert. 40 procent van die huishoudens heeft in het afgelopen jaar overwogen om van provider te veranderen, maar het merendeel (29 procent) vindt dat het niet eenvoudig is om de voorwaarden en voordelen van verschillende pakketten te vergelijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business