Nieuws

Geheimen supercameratelefoon Nokia lekken uit voor lancering

Nokia lanceert later vandaag zijn nieuwe PureView-cameratelefoon met Windows Phone 8. Dankzij verschillende lekken van specificaties, beeld en naamgeving blijft er weinig te raden meer over.

De Finse telefoonfabrikant meldde vorige maand dat het ‘de zoom opnieuw zou uitvinden’ tijdens een persevenement dat donderdag plaatsvindt in New York.

Er doen al maanden de geruchten dat Nokia op de proppen komt met een opvolger van de 808 PureView, een cameratelefoon die indrukwekkende plaatjes schiet, maar die draait op het teleurstellende Symbian.

Dankzij verschillende lekken binnen en buiten het bedrijf hebben we ons al een redelijk compleet beeld kunnen vormen van dit toestel. Het toestel zou de Lumia 1020 gaan heten en draait op de nieuwste versie van Windows Phone 8.

De Amerikaanse telecomprovider AT&T plaatste verschillende video’s op YouTube, waarin je uitstekend de kenmerkende hoekige vormen kon zien van de Lumia-lijn. De provider schakelde het delen van de video"s tijdelijk uit tijdens het schrijven van dit artikel.  

[related_article id=”161563″]

Eerder deze week kwamen WPCentral en My Nokia Blog al op de proppen met de vermeende toestelspecificaties van deze Lumia 1020, met enkele verrrassende vermeldingen.

Wat we weten van het toestel…..
Het toestel, dat 158 gram weegt, zou 32 GB interne opslag hebben, voorzien zijn van 2 GB RAM-geheugen en zou draaien op Windows Phone 8.0.10322.71. De interne opslag wordt verder uitgebreid met 7 GB cloudopslag van Microsofts SkyDrive, maar er zou geen miniSD-kaartslot zijn verwerkt in de nieuwe Lumia.

Er is een AMOLED WXGA 4,5-inchdisplay met een beeldresolutie van 1.280 x 768 pixels, die een speciale modus bevat voor gebruik in direct zonlicht en kan worden gebruikt met handschoenen aan.

De Lumia 1020 zou verder een 2.000 mAH-batterij bevatten en draaien op een nog ongenoemde 1,5 GHz dualcore Snapdragon-processor.

….En van de camera
Belangrijker zijn uiteraard de wapenfeiten van de camera. Die zou afbeeldingen kunnen schieten in verschillende resoluties, waaronder een modus die tegelijk een foto schiet in lage en hoge resolutie.

De Luma 1020 heeft een 41-megapixelsensor aan boord met optische beeldstabilisatie (OIS), beschikt over een F/2.2-lens en wordt uitgerust met een Xenon-flash.

Nokia heeft bovendien een gloednieuwe camera-app ontwikkeld voor het toestel, die eigenaren de mogelijkheid geeft om lichtgevoeligheid en beeldverhouding af te stellen. Het zal bovendien een speciale camerahouder verkopen die moet zorgen voor betere opnames.


Bron: The Verge


Bron: The Verge

Techsite The Verge publiceerde in de afgelopen weken al verschillende foto’s van vermeende prototypes en kwam donderdag ook op de proppen met verschillende persafbeeldingen van het toestel, waarvan je er hierboven een paar ziet.

Uiteraard is het goed mogelijk dat Nokia over een paar uur nog enkele verrassingen uit zijn mouw zal schudden, maar voorlopig vragen we ons vooral af wat deze supercameratelefoon in de winkel zal gaan kosten en wanneer hij in de Benelux zal arriveren.   

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business