Nieuws

VS moeten geheime beslissing over internetsurveillantie openbaren

Een Amerikaanse geheime rechtbank heeft beslist dat de Obama-administratie de rechtvaardiging uit 2008 voor spionageprogramma PRISM openbaar moet maken.

Een geheime rechtbank die over de Amerikaanse surveilllantie-activiteiten waakt, heeft de administratie van president Obama opgedragen om een beslissing van de rechtbank uit 2008 openbaar te maken. Die beslissing was de rechtvaardiging van het spionageprogramma PRISM.

De overheid heeft tot 26 augustus om te beslissen welke onderdelen van die gerechtelijke uitspraak uit 2008 openbaar mogen worden.

Yahoo begon

De Amerikaanse gegevensverzameling op het Internet werd openbaar gemaakt door klokkenluider Edward Snowden. In de nasleep van die openbaringen, vroeg internetbedrijf Yahoo om de grondwettelijkheid van het spionageprogramma te onderzoeken.

De gegevensverzameling wordt bewaakt door de Foreign Intelligence Surveillance Court en zijn orgaan voor beroepszaken, de Foreign Intelligence Surveillance Court of Review. De activiteiten van beide rechtbanken zijn geheim sinds hun oprichting meer dan dertig jaar geleden.

Yahoo deelde al mee dat het erg gelukkig was met de beslissing van de rechtbank.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business