Nieuws

Previewversie IE11 arriveert op Windows 7

Microsoft toont dat het Windows 7 niet is vergeten en brengt een previewversie van Internet Explorer 11 uit voor het oudere besturingssysteem, die vooral mikt op meer snelheid en betere grafische prestaties.

Met Windows 8.1 bracht Microsoft niet alleen een forse update uit van zijn nieuwste besturingssysteem. Ook zijn welbekende browser kreeg een nieuw versienummer, waarbij vooral veel aandacht werd besteed aan het optimaliseren van IE voor aanraakschermen.

Hoewel Microsoft tijdens zijn Build-conferentie nog niet definitief wilde zeggen of IE11 ook naar Windows 7 zou komen, geeft het nu zelf antwoord op die vraag met het uitbrengen van een previewversie voor dat besturingssysteem.

[download_file]

De timing vergeleken met zijn voorganger is levensgroot: tussen het uitbrengen van de alpha– en de bètaversie van IE10 zat anderhalf jaar, waardoor de indruk ontstond dat Microsoft zijn blik liever richtte op het nieuwe Windows 8. Het is echter nog afwachten wanneer de definitieve versie van de browser zijn opwachting maakt.

[related_article id=”161452″]

Sneller, betere grafische ondersteuning
Omdat touchondersteuning voor Windows 7 maar mondjesmaat is, ligt de nadruk bij deze versie van IE11 vooral op snelheids- en prestatieverbeteringen.

Microsoft belooft snellere laadtijden, minder geheugenverbruik en minder batterijbelasting voor draagbare pc’s. Het lagere geheugenverbruik is mogelijk door langer niet gebruikte tabbladen in een soort ‘slaapstand’ te zetten, waardoor het mogelijk worden om vloeiend te surfen met grote aantallen geopende tabbladen.

Het bedrijf uit Redmond schermt met de meest complete ondersteuning voor webstandaarden en verbeterde ontwikkelaarstools voor webapplicaties. De belangrijkste van dat lijstje is zonder twijfel WebGL, die wordt gebruikt voor het renderen van 2D- en 3D-graphics. Andere desktopbrowsers hebben echter al langer ondersteuning voor die standaard.

Microsoft belooft ook pluginloos afspelen van video’s, dankzij verbeterde HTML5-ondersteuning, inclusief ondertiteling en weergave op volledig scherm.

De Windows 7-versie van IE11 moet het echter stellen zonder ondersteuning voor SPDY, het nieuwe protocol dat de voorloper is van de in wording zijnde HTTP 2.0-specificatie. Die ondersteuning is dan wel weer te vinden in de versie die zit ingebakken bij Windows 8.1.

De downloadlink in dit artikel verwijst naar de developerversie van IE11 voor Windows 7. Er is geen Nederlandstalige versie beschikbaar, dus je zult het met de Frans- of Engelstalige uitvoering moeten doen.

Windows 8-gebruikers die de nieuwe browser willen testen, zijn verplicht om de previewversie van Windows 8.1 te installeren. Wie dat niet wil, moet nog even geduld hebben: de RTM-versie van Windows 8.1 staat voor eind augustus op het programma en de definitieve versie volgt kort daarop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business