Nieuws

Papierloze maatschappij is nog niet voor morgen

We printen tegenwoordig minder, maar niet veel. Volgens de voorspellingen printen we nog 3 biljoen pagina's per jaar, vooral mobiel en in opkomende markten.

Wereldwijd wordt er minder geprint, maar de papierloze maatschappij blijft voorlopig nog een sprookje. In 2012 werden er volgens IDC nog 2,98 biljoen pagina’s afgedrukt, een daling van 1,5 procent ten opzichte van de 3,03 biljoen in 2011.

Er wordt dus nog steeds ontzettend veel geprint, maar de digitalisering van veel processen heeft wel degelijk een effect. IDC voorspelt dat het papierverbruik gelijk zal blijven voor de periode van 2013 tot 2017.

Toch zien we dat er in ontwikkelde landen steeds minder wordt geprint en het paginavolume vooral recht wordt gehouden doordat er steeds meer wordt geprint in opkomende markten. Ook mobiel printen is in opmars.

Vandaag wordt er nog het meest geprint in de Verenigde Staten, maar tegen 2015 zal er een duidelijke verschuiving naar India en China hebben plaatsgevonden.

Dit zijn de meest opvallende ontwikkelingen:

  • Mobiel printen krijgt tractie in ontwikkelde markten. Tegen 2015 zullen ongeveer de helft van de zakelijke smartphone- en tabletgebruikers via de kantoorprinter documenten afdrukken.
  • Vandaag weet de helft van de smartphonegebruikers en 35 procent van de tabletgebruikers niet hoe ze vanaf hun toestel kunnen printen.
  • Het paginavolume is in Zuidoost-Azië (met uitzondering van Japan) op een jaar tijd met 10 procent gegroeid, gevolgd door Latijns-Amerika met 6,7 procent. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika is het aantal afgedrukte pagina’s met 0,72 procent gedaald.
  • Zwart-wit laserprinters blijven het grootste marktaandeel behouden, maar het volume zal afnemen. Het gebruik en paginavolume van kleurenlaserprinters zal toenemen.
  • Het paginavolume van multifunctionele printers nam wereldwijd met 2 procent toe tijdens het afgelopen jaar, maar in ontwikkelde markten was er een daling van 4,2 procent waarneembaar. Opkomende markten kenden een groei van 13,2 procent.
  • HP is de grootste fabrikant van printers, gevolgd door Canon en Xerox.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business