Nieuws

Apple schaft stilletjes batterijbesparende chipmaker aan

Het bedrijf uit Cupertino koopt Passif Semiconductor, een kleine Amerikaanse chipmaker die zich specialiseert in energiezuinige processoren.

Volgens techblogger Jessica Lessin lijfde Apple het kleine bedrijf “ergens in de afgelopen maanden” in voor een ongenoemd bedrag. Passif Semiconductor specialiseert zich in de bouw van energiezuinige draadloze processoren en steekt daarnaast netwerksoftware in elkaar.

Apple wilde niet meer commentaar geven over de overname dan dat het “af en toe kleine technologiebedrijven koopt.”

Passif is de derde in een reeks van overnames van chipbedrijven. Begin 2010 nam Apple het Texaanse Intrinsity over en een paar jaar daarvoor werd P.A. Semi op de kop getikt. De maker van iPhones en iPads lijkt daarmee steeds meer af te stevenen op de productie van processoren in eigen huis voor zijn mobiele toestellen.

[related_article id=”158256″]

Met de aanschaf van Passif Semiconductor lijkt Apple zijn afhankelijkheid van bedrijven als Qualcomm en Broadcom te verminderen, beide leveranciers van draadloze chipsets.

Volgens Lessin bevatten de chips van Passic een bijzonder energiezuinige variant van Bluetooth, Bluetooth LE, die veelbelovend is voor medische apparaten en fitnessgadgets. Dat zou er op wijzen dat Apple hun nieuwe aanwinst willen gebruiken bij de bouw van de geruchtmakende iWatch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business