Nieuws

Beter laat dan nooit: Android krijgt ‘vind mijn telefoon’-functie

Google voegt eindelijk een functie toe aan Android waarmee eigenaren hun verloren smartphone of tablet kunnen opsporen, via de Android Device Manager.

Op de officiële Android-blog maakte Google vrijdag bekend dat een ‘vind mijn telefoon’-functie bijna af is. Deze Android Device Manager geeft je verschillende middelen in handen om een verloren toestel terug te vinden.

Als je je toestel even niet kunt terug vinden, kun je hem op maximaal volume laten rinkelen en er is een locatiedienst in samenwerking met Google Maps als je het toestel ergens hebt laten liggen. Google zal ook de mogelijkheid inbouwen om toestellen op afstand te wissen in het geval van een eventuele diefstal.

De zoekmachine zegt dat de Android Device Manager later deze maand zal worden geïntroduceerd. De nieuwe functie zal werken voor de meeste moderne versies van Android (versie 2.2 Froyo of later). Er zal ook een app worden uitgebracht waarmee je toestellen kunt vinden en beheren.

[related_article id=”161563″]

Googles concurrenten hebben al veel langer een dergelijk aanbod: Apple introduceerde Find my iPhone drie jaar geleden en ook Windows Phone heeft vanaf het begin een manier gehad om een verloren toestel op te sporen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business