Nieuws

5000 euro boete voor Telenet en Voo

De telecomregulator BIPT heeft Telenet en Voo een boete van 5000 euro opgelegd omdat ze hun 3G-licentie niet gebruiken.

Telenet en Voo (samen de NV Telenet Tecteo BidCo) kregen in 2011 een vergunning voor een vierde 3G-licentie. Het commercieel aanbod moest ten laatste op 15 januari 2013 aanvangen, maar dat is niet gebeurd. Telecomregulator BIPT bestraft BidCo nu met de wettelijke maximumboete: 5000 euro. Dat meldt persbureau Belga.

In 2011 bundelden Telenet en Voo hun krachten onder de noemer BidCo om een vergunning voor een vierde 3G-licentie binnen te halen. De bedoeling was om de concurrentie op de mobiele markt aan te zwengelen. Telenet en Voo zouden naast Mobistar, Belgacom (Proximus) en KPN Group Belgium (Base) een eigen mobiel netwerk opstarten, maar dat is tot op vandaag nog altijd niet gebeurd. Telenet biedt haar mobiele diensten nog altijd aan via het Mobistar-netwerk.

[related_article id=”158455″]

De raad van het BIPT heeft besloten om Telenet en Voo (die samen huizen onder BidCo) te beboeten. Normaal kan het BIPT een boete van maximaal 5 % van de omzet opleggen maar omdat BidCo nv geen omzet heeft, is 5000 euro het absolute maximum. Wellicht zijn er maar weinig mensen bij Telenet die van deze habbekrats wakker zullen liggen.

BidCo krijgt na het betalen van de boete zes maanden extra tijd om het netwerk uit te rollen. Als ze zich binnen de afgesproken termijn niet aan die afspraak houden , kan het BIPT de boete verdubbelen of de licentie intrekken. Uit het besluit van de raad van het BIPT van 28 juni blijkt dat BidCo zelf vooropstelde om het commercieel aanbod tegen november 2013 uit te rollen.

3g-licentiebidcobiptboetenieuwstelenetvoo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals