Nieuws

Cameron: boycot netwerksites die niet optreden tegen pesten

De Britse premier David Cameron wil dat socialenetwerksites 'hun verantwoordelijkheid nemen' en pestgedrag van hun pagina's weren. Doen ze dat niet, dan moet het Britse publiek hen boycotten.

Cameron deed deze uitspraken tijdens een interview op BBC News, waarin hij sprak over de zelfmoord van een veertienjarig Brits meisje. Zij zou zich verhangen hebben na pesterijen op de socialenetwerksite Ask.fm.

“De mensen die deze websites beheren, moeten hun zaakjes op orde brengen en hun verantwoordelijkheid nemen”, zei Cameron. “Het is hun verantwoordelijkheid, en van degenen die deze hatelijke opmerkingen online plaatsen.”

“Als iets online gebeurt, betekent dat niet dat het legaal is. Als je tot geweld oproept, is dat een misdaad, of je dat nu in een televisiestudio, op een zeepkist of op het internet doet."

[related_article id=”158578″]

En voegde toe: “Als websites hun zaakjes niet op orde brengen, dan moeten wij als bevolking deze websites ophouden te gebruiken. Een boycot dus.”

Cameron wees tijdens het interview nogmaals op een Brits internetfilter, dat binnenkort van kracht wordt bij providers in Groot Brittannië. Dat filter, een persoonlijk project van de Britse premier, zal zaken als pornografie en informatie over zelfverminking standaard blokkeren.

De politicus zegt dat deze familievriendelijke filters verder moeten helpen om tragedies te voorkomen die het gevolg zijn van online pesterijen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business