Nieuws

Acer wil nadruk verleggen van Windows naar Android/Chrome OS

Acer vertelt zijn investeerders dat het meer toestellen wil gaan bouwen die draaien op Android of Chrome OS. Dat zou ten koste gaan van het aantal geproduceerde Windows-pc's.

De Wall Street Journal meldt dat Acer deze plannen donderdag liet doorschemeren tijdens een conference call met zijn investeerders.

Volgens de krant wil het Taiwanese bedrijf zijn ‘non-Windows business’ snel uitbreiden, zodat Android-toestellen tegen het einde van het jaar 10 tot 12 procent van de omzet moeten uitmaken.

“Android is erg populair bij smartphones en domineert bij tablets…ik zie ook een nieuwe markt voor Chromebooks”, zei Acer-topman Jim Wang.

[related_article id=”161452″]


De Iconia A1, een van de Android-tablets die Acer uit de problemen moet helpen.

Het bedrijf liet opnieuw teleurstellende cijfers zien in het tweede financiële kwartaal, met een operationeel versies van 15,3 miljoen euro (8,5 miljoen euro na aftrek van belastingen). Hoe anders stonden de zaken er in 2012 voor: toen tekende het bedrijf in dezelfde periode nog 10,8 miljoen euro nettowinst aan.

Acer zei dat onder meer de prijzen van DRAM-geheugen ten grondslag lagen aan het verlies, maar heeft duidelijk ook in Windows een zondebok gevonden voor zijn tegenvallende verkopen.

“Voor de pc-industrie zie ik nog geen licht aan het einde van de tunnel”, zei Wang tegen investeerders. “Allereerst moeten we ons marktaandeel verstevigen en onze basismarkt beschermen. Door tablets en smartphones op de juiste wijze af te handen, bereiden we ons voor op de dag na morgen.”

De Taiwanese pc-maker is niet de enige die zijn opties overweegt nu de pc-markt geen tekenen van herstel vertoont. Asus liet al eerder weten dat het ophoudt met de productie van Windows RT-toestellen en heeft veel succes met de verkoop van Android-tablets, waarbij vooral de Nexus 7 een opsteker is voor het Aziatische bedrijf.

Net als Acer ziet Asus-topman Jerry Shen veel toekomst in Chromebooks, de goedkope laptops die draaien op Googles Chrome OS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business