Microsoft brengt deze maand een nieuw ergonomisch toetsenbord en muis uit die goed samenspelen met Windows 8.

Advertentie

De softwaremaker gooit tegenwoordig zijn volle gewicht achter aanraakschermen, maar laat met deze twee nieuwe accessoires uit de Sculpt-lijn zien dat het de traditionele pc niet is vergeten.

Net als vorig jaar brengt het een muis en toetsenbord uit voor het bureaublad die speciale sneltoetsen hebben ingebouwd voor het gebruik met Windows 8.

Het koepelvormige Sculpt Ergonomic Keyboard loopt aan weerszijden schuin af richting de randen en heeft verschillende toetsen op een ongebruikelijke plaats zitten. Zo zit de Backspace-toets meer naar links dan gebruikelijk, al zegt Microsoft dat je een van de twee spatiebalken de Backspace-functie kunt toekennen.

[related_article id=”161452″]

Het toetsenbord heeft directe toetsen voor het Charms-menu, de zijbalk in Windows 8 voor toegang tot de universele zoekfunctie en pc-instellingen. Er is een optionele hoogteversteller voorzien en het is mogelijk om een aparte cijferpad te kopen.

De Sculpt Ergonomic Mouse is een vreemdsoortige mengeling van muis en trackballmuis. Hoewel de accessoire nogal groot is, blinkt hij uit in comfort, met een plek op links om je duim te laten rusten en een Windows 8-toets die je rechtstreeks meeneemt naar het startscherm.

Via een enkel usb-aansluitstukje kun je zowel de muis als het toetsenbord draadloos aansluiten op toestellen met Windows 7, 8 en RT. Als je dat laatste besturingssysteem gebruikt, zegt Microsoft dat je alleen kunt beschikken over ‘basisfunctionaliteit.’

Beide accessoires zijn vanaf deze maand beschikbaar als bundel voor 129,95 dollar (europrijzen nog niet bekend). Het toetsenbord is vanaf september apart te koop voor 80,95 dollar, terwijl de muis apart 59,95 dollar zal kosten.