Nieuws

App Store krijgt aparte kidscategorie

Het ziet er naar uit dat de speciale kinderafdeling in de App Store er weldra zal komen. Apple kondigde het nieuws al in juni aan maar stuurde haar ontwikkelaars afgelopen weekend een herinneringsmail.

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC 2013 in juni liet Apple al weten dat ze werken aan een aparte kinderrubriek in de App Store. De kidscategorie zou voornamelijk een veilige haven moeten zijn om educatieve apps en kinderspelletjes te downloaden.

Afgelopen weekend heeft Apple een e-mail verstuurd naar alle ontwikkelaars om te herinneren dat de kinderafdeling binnenkort actief zal worden.

[related_article id=”158256″]

In het bericht staat vermeld dat de rubriek Kids opgesplitst zal worden in drie leeftijdscategorieën: jonger dan 5 jaar, van 6 tot 8 jaar en van 9 tot en met 11 jaar. 9to5Mac schrijft dat Apple met deze introductie kinderen op een veilige manier apps wil laten downloaden die perfect bij hun leeftijd passen.

Wie vandaag in de App Store snuistert, ziet dat er in de rubriek Spelletjes al een subcategorie Kinderen bestaat. Deze subcategorie zal bij de introductie van de speciale kinderafdeling verdwijnen.

Ontwikkelaars zullen maar één leeftijdscategorie per app kunnen aanwijzen. Het blijft wel mogelijk om app nog in een andere rubriek onder te delen: in Onderwijs of Spelletjes bijvoorbeeld.

Een exacte lanceringsdatum is er niet, maar de kans is erg groot dat de nieuwe categorie tegelijkertijd met de lancering van iOS 7 wordt uitgerold. Volgens de laatste geruchten is dat ergens tussen medio en eind september.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business