Nieuws

LG Display ontwikkelt eerste Quad HD-smartphonescherm

LG Display is erin geslaagd om 2.560 op 1.440 pixels - ofwel vier keer het aantal pixels van een HD-scherm - in een LCD-paneel van 5,5 inch te proppen.

LG Display heeft aangekondigd dat het ‘s werelds eerste Quad HD AH-IPS LCD-paneel voor smartphones heeft ontwikkeld.

Het 5,5 inch Quad HD-scherm beschikt over een resolutie van 2.560 op 1.440 pixels – vier keer zoveel als een HD-scherm met 1.280 op 720 pixels – en heeft een indrukwekkende pixeldichtheid van 538 pixels per inch. Ter vergelijking, het Retina-scherm van de iPhone 5 heeft een pixeldichtheid van 328 pixels per inch.

[related_article id=”152275″]

De race om de pixeldichtheid nog hoger te drijven – tot ver boven het punt waar het menselijk oog de individuele pixels kan onderscheiden – lijkt op het eerste zicht overbodig, maar het heeft als voordeel dat er kleinere HD-schermen kunnen worden geproduceerd.

Naast de hoge resolutie en pixeldichtheid is dit nieuwe schermpaneel ook het dunste en smalste van het moment. Het heeft een dikte van 1,21 millimeter en de bezel meet slechts 1,2 millimeter.

LG Display vervult al langer een pioniersrol op het gebied van smartphoneschermen. In 2012 was de fabrikant ook al de eerste om een Full HD-scherm op de markt te introduceren.

hardwarelg displaynieuwspixeldichtheidquad hdresolutiescherm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN