Nieuws

Facebook zet rem op ongewenste posts door apps

Het sociale netwerk geeft leden meer duidelijkheid en controle over wat er gepost wordt op hun Facebookaccount als ze applicaties op een mobiele telefoon gebruiken.

Facebook zegt dat het de rechten aanpast die ontwikkelaars krijgen als menden op een dienst inloggen met Facebook voor hun mobiele applicaties. De veranderingen komen er na klachten van gebruikers. Ze zijn bedoeld om mensen meer controle geven over welke apps kunnen posten op hun op hun Facebookaccounts.

Facebook Login is de plugin die appbouwers kunnen gebruiken om mensen te laten inloggen met hun Facebookaccount. Volgens Facebook is de optie in gebruik op 81 van de 100 meest populaire apps op iOS en 62 van de 100 populairste Androidapps. Mensen gebruiken Login meer dan 850 keer per maand.

Facebook heeft nu Login aangepast zodat mobiele toestellen nu een aparte toestemming moeten vragen om op de gebruiker zijn Facebookaccount te posten. De verandering is bedoeld om leden een meer openlijke manier geven om de apps toe te staan of te verbieden om in hun naam te posten. De keuze zou ook duidelijk moeten maken wie de posts van de app zal te zien krijgen op je tijdlijn.

“Hoewel Facebook Login veel gebruikt wordt, verstaan we de bezorgdheid over apps die posten op je tijdlijn of naar vrienden”, zegt het bedrijf in een mededeling. “De duidelijke scheiding van het delen betekent dat mensen kunnen beslissen om Facebook Login te gebruiken voor een snelle registratie, maar zonder delen op Facebook. Als je later nog wil delen, kan dat nog.”

De verandering zou een welkome verbetering zijn voor mensen die eerder onbewust de toestemming gaven aan een app om berichten te posten. Het proces om in te loggen wordt nu verzwaard met een extra stap en neemt dus iets meer tijd in beslag. Daartegenover staat dan weer dat de Login op mobiele telefoons nu 31 procent sneller zal laden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business