Nieuws

Microsoft verlengt kortingsactie Surface RT-tablet voor scholen Benelux

Microsoft bood deze zomer zijn Surface RT-tablet met fikse kortingen aan bij scholen over de hele wereld. Het kondigt nu aan dat de actie tot 30 september zal doorlopen in België en Nederland.

De Surface RT, die we hier hebben besproken, is Microsofts eerste eigen poging op het maken van een tablet. De 10,1-inchtablets hebben als grootste aantrekkingskracht een flinterdun toetsenbordaccessoire en meegeleverde versie van Office 2013 Home & Student.

Consumenten liepen in eerste instantie niet warm op de consumentenversie, die draait op een aangepaste versie van Windows 8 voor ARM-processoren. Daardoor bleef het bedrijf uit Redmond met een flink aantal onverkochte Surface RT’s zitten en moest het een afschrijving van 900 miljoen dollar doen in het laatste financiële kwartaal.  

Om toch van deze onverkochte voorraad af te komen, startte Microsoft deze zomer een kortingsactie op onderwijsinstellingen in 25 landen. Leerlingen en leraren konden de tablet en accessoires voor de helft van de prijs in huis halen en het nieuwe schooljaar zo beginnen met een betaalbare tablet.  

[related_article id=”161452″]

Hoewel deze actie nogal stroef van start ging, is het succes blijkbaar zo groot dat Microsoft er nog een maandje achteraan plakt. Het verlengt de kortingsactie in Nederland en België tot 30 september; Nederlandse scholen kunnen hier bestellen en Belgische onderwijsinstellingen vinden het bestelformulier hier.

Overschot wegwerken
Een andere reden voor de verlenging is mogelijk de aanstaande lancering van de tweede generatie Surface-tablets. Microsoft zal in oktober Windows 8.1 lanceren en het is niet uitgesloten dat het vernieuwde toestel hier zijn opwachting zal maken.

Wie overigens de eerste Surface RT in huis haalt, zal Windows 8.1 gratis kunnen downloaden. Een van de grote voordelen van deze update is de aanwezigheid van Outlook RT, dat voorheen niet verkrijgbaar was op Windows RT.

actiekortingmicrosoftnieuwsonderwijspcmagazinescholensurfacesurface rttabletverlenging

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals