Nieuws

Nokia legt Lumia 925 nu in de winkel

Nokia begint in België en Nederland met de verkoop van zijn nieuwe premiumtoestel Nokia Lumia 925. Sommige winkels hebben hun toestel al geleverd gekregen.

De Nokia Lumia 925 is het voorlopig beste toestel van Nokia dat bij ons te koop is, tenminste tot de Lumia 1020 ook hier beschikbaar is. Het heeft 1GB ramgeheugen, een 1,5 GHZ-dual core Snapdragon-processor en een batterij van 2000 mAh. Die zou goed moeten zijn voor 440 uur standby-tijd. Al is dat cijfer dwaas, want dan zou je ’m nooit mogen aanzetten, hij mag je mail niet binnenhalen en je mag onder geen beding vrienden hebben en een telefoongesprek ontvangen. In gesprek zou hij goed moeten zijn voor bijna 13 uur.

Alle vorige Nokia Lumia’s waren te herkennen aan hun felle kleuren. Elk toestel is gemaakt van plastic, al noemen ze het bij Nokia liever polycarbonaat (plastic dus). De Lumia 925 breekt met deze jonge traditie want hij is gemaakt van een blok aluminium dat uitgefreesd is. De achterkant is nog wel van plastic. Er zijn drie kleuren te krijgen. Nu ja, kleuren: wit, zwart en grijs.

Nokia heeft al vrij kort na de aankondiging de Lumia 925 in de winkel gekregen. Hij is immers op sommige plaatsen al gewoon zo te koop. Dat staat in schril contrast met de lancering van zijn voorganger Lumia 920. Bij de voorstelling kon nog geen preciese verkoopsdatum gegeven worden en als er dan toch al een datum genoemd werd, is die meermaals achteruit geschoven. Dat was volgens Nokia te wijten aan het onverwachte succes in de markten waar hij eerst gelanceerd werd. Niets van die perikelen voor de Lumia 925, beloven de Finnen. Deze keer hebben ze hun voorraadketen op orde.

Twee opvallende nieuwigheden in de software van de Lumia 925: de fotosoftware Smart Cam en Glimp. Die laatste is een fijne nieuwe toevoeging waarmee je je klok weergeeft terwijl je telefoon vergrendeld is. Het ziet er een beetje uit als een screensaver en geeft een klok weer. Het scherm brandt dan wel niet op volle helderheid, maar volgens productmanager An Tips heeft Glimp amper een invloed op het batterijleven.

De fotosoftware Smart Cam is nieuwe fotosoftware. Het is een foto-app die 10 opeenvolgende foto’s maakt waarmee je dan achteraf creatief mee aan de slag kan. Je kan gezichten uit de ene foto op de andere zetten. Je kan een foto met meerdere belichtingen maken, zodat het lijkt alsof een schommelend kind er drie keer op staat en zo de beweging weergeven wordt. Het is ook mogelijk om de actie te benadrukken door artificiële bewegingsonscherpte toe te voegen.

De Nokia Lumia 925 kost 499 euro. In tegenstelling tot zijn voorganger kan je hem niet draadloos opladen. Daar heb je nog een achtercover van 25 euro extra voor nodig.

Binnenkort lees je op ZDNet een uitgebreide review van het toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business