Nieuws

Specificaties Microsoft Surface Pro 2 lekken uit

Microsofts zakelijke Surface-tablet van de tweede generatie zou, weinig verrassend, een Core i5 'Haswell'-processor aan boord hebben en meer werkgeheugen, zo blijkt uit gelekte informatie.

Microsoft heeft eerder deze zomer laten doorschemeren dat het ergens in het fiscale jaar 2014 (dat eindigt op 30 juni 2014) een ‘update’ zal geven aan zijn Surface-tablets.

Dat is het enige wat het bedrijf er over kwijt wil, maar hier en daar beginnen steeds meer details uit te lekken over het uiterlijk en specificaties van de vernieuwde toestellen.

De site Neowin.net meldt woensdagochtend dat de professionele Surface Pro 2 (als dat de naam is) zal draaien op een Intel Core i5 ‘Haswell’-processor van de vierde generatie.

[related_article id=”161452″]

De site, die zich op meerdere anonieme bronnen baseert, zegt ook dat het RAM-geheugen zal worden verdubbeld van 4 GB naar 8 GB en dat de uitklapbare voet ‘verfijnd’ is.

Paul Thurrott van Windows SuperSite bevestigt het Haswell-gerucht en vult aan dat de opvolger van de Surface Pro zal worden geleverd met verschillende hoeveelheden RAM-geheugen. Hij zegt bovendien dat de batterij het dankzij de "Haswell"-processor zeven uur zal uithouden.

Flexibele voet, beter batterijleven
Thurrott voegt toe dat de nieuwe Surface Pro er hetzelfde zal uitzien als de eerste generatie. Hij zegt dat de ‘verfijning’ van de uitklapbare voet betekent dat je de tablet in twee verschillende standen kunt opstellen. De huidige Surface Pro heeft slechts een stand en sommige gebruikers klagen dat het scherm daardoor slecht zichtbaar is.

Geen van beide sites heeft nieuwe informatie over de verkoopsprijs, maar beiden beweren dat die op hetzelfde niveau zal liggen als de (gereduceerde) prijs van de eerste Surface Pro.

De Surface Pro 2 zal naar verwachting Windows 8.1 aan boord hebben en dus in staat zijn om naast Windows Store-apps ook desktopsoftware te draaien.

Lancering op 18 oktober?
Er lekte ook al informatie uit over de consumentenversie van de Surface, die draait op een ARM-processor en van Windows RT is voorzien.

Deze nieuwe versie zou Surface 2 heten en draaien op een nieuwe Tegra-processor van Nvidia. Andere specificaties van deze Surface 2 zijn nog niet bekend.

Veel Microsoft-kenners verwachten dat het bedrijf de nieuwe tablets zal presenteren tijdens de lancering van Windows 8.1 op 18 oktober.

Mary Jo Foley van ZDNet.com heeft echter nog geen bevestiging ontvangen van haar bronnen binnen MIcrosoft dat dit het geval is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business