Nieuws

Bouwen met digitale LEGO-stenen

Je herinnert je vast nog wel de tijd waarin je ijverig met Lego-blokken aan de slag was. Heimwee? Installeer dan snel LEGO Digital Designer en herbeleef (virtueel) je bouwprojecten van weleer.

Bouwen met virtuele lego’s

Geef toe, je wil best nog wel ’s een bouwwerkje optrekken met LEGO-blokken, zoals je dat vroeger zo vaak deed. Alleen geeft dat – als volwassene – minder pas… Tenzij je dat (stiekem?) in digitale vorm doet. Dat kan perfect met LEGO Digital Designer.

LEGO Digital Designer is geen bescheiden programmaatje: na(ast) een fikse download haalt de installatiewizard nog een paar tientallen MB binnen. Maar de beloning is navenant… Je krijgt een virtuele bouwplaat te zien die je naar hartenlust kan vullen met de talrijke types blokken die in het linkerpaneel staan opgelijst, in allerlei kleuren.  Er zijn zoveel verschillende blokken dat het lastig kan zijn het gewenste model te vinden, ondanks de opdeling in rubrieken. Gelukkig is er ook een ingebouwde zoekfunctie – handig althans voor wie de namen van de blokken onthoudt.

[download_file]

De blokken kan je met behulp van de muis correct positioneren, maar de exacte functie van de muiscursor bepaal je met behulp van een knoppenbalk. Zo is er onder meer een knop om de blokken te selecteren, maar ook om te draaien, uit te lijnen en anders in te kleuren. Je ontwerp kan je overigens ook in een soort 3D-omgeving bekijken, vanuit diverse perspectieven.

[related_article id=”160534″]

Heb je uiteindelijk een fraai ontwerp gemaakt, dan kan je dat vanuit het programma naar de LEGO-site verzenden, zodat ook anderen er gebruik van kunnen maken. Ook leuk is dat je van je ontwerp een screenshot kan maken. Het is zelfs mogelijk een bouwhandleiding in de vorm van een HTML-bestand op te slaan, zodat anderen stap-voor-stap je ontwerp kunnen overdoen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business