Je moet het maar durven: jarenlang budgettoestellen op Android lanceren, en dan opeens de macht willen grijpen in de high-endmarkt. Acer wil dat doen met de Liquid S2.

Acer heeft zijn imago niet mee als het aankomt op het lanceren van high-endproducten, en helemaal niet op het gebied van smartphones. In het lagere segment doen ze goed, maar met de Liquid S2 willen ze ook doorbreken in het prijssegment van de Galaxy S4 en iPhone 5.

Hoe doen ze dat? Door de beste onderdelen bij elkaar te sprokkelen die op dit ogenblik op de markt te vinden zijn.

Groot scherm
Ik ben een fervent gebruiker van grote smartphones, maar het 6 inchscherm van de Liquid S2 is toch best wel intimiderend. De schermhelderheid ligt niet zo hoog als bij de concurrentie, maar het betreft evengoed een Full HD-resolutie.

6 inch is behoorlijk groot, maar door de relatief dikke rand voelt hij niet echt comfortabel in de hand. Ik ben benieuwd hoe dat in de praktijk zal uitpakken.

Een toptoestel betekent high-endspecificaties, en daar heeft Acer wel oren naar. Een kleine greep: 13 megapixelcamera (zonder beeldstabilisatie), Qualcomm Snapdragon 800 en 2 GB RAM. Degelijk genoeg, maar buiten de specificaties is er weinig aan de Liquid S2 dat in het oog springt. Het toestel ziet er best saai uit en ik vraag me af of iemand dat ‘drempeltje’ bovenaan de luidspreker mooi vindt.

4K
Het uithangbord van de Liquid S2, volgens Acer althans, is de mogelijkheid om 4K-beelden op te nemen. Hiermee hoort de Liquid S2 bij het bijzonder selecte clubje 4K smartphonecamera’s, waar  ook de Samsung Galaxy Note 3 toe behoort.


De Acer Liquid S2 naast de HTC One.

Bij gebrek aan 4K-tv’s op de stand van Acer heb ik helaas test niet kunnen zien hoe video’s er in het groot uitziet. Er is zeker belofte, maar het is afwachten of iemand hier op zit te wachten in een smartphone.

Mijn eerste indruk is niet baanbrekend, maar misschien kon de prijs me wel omver blazen. Helaas wordt er geen exacte prijs meegedeeld. Na lang doorvragen krijg ik uiteindelijk dit te horen: ‘Zeker niet meer dan 600 euro’.  Wil Acer een winnaar in handen hebben, moet het een stuk onder de 600 euro gaan, als je het mij vraagt. Vanaf oktober ligt de Liquid S2 in de winkel.

Voor meer info rond de Liquid S2 kan je hier terecht.

Specificaties:

  • 6 inch Full HD IPS
  • Android 4.2.2
  • Qualcomm Snapdragon 800
  • 16 GB intern geheugen
  • Micro SD (tot 32 GB)
  • 2 GB RAM
  • 13 MP achter / 2 MP voor
  • 3.300 mAh