Nieuws

Dell verlaat de beurs en wordt privébedrijf

Aandeelhouders van Dell hebben gestemd over een uitstap uit de beurs. Het is een van de grootste bedrijven die de jongste jaren terug in privéhanden komt.

Dell komt in privéhanden voor 24,9 miljard dollar na een stemming door de aandeelhouders op donderdag.

De deal is vastgelegd aan 13,75 dollar per aandeel met bijkomend een dividend van 13 cent per aandeel. Aan 13,88 dollar per aandeel komt dat dus neer op een totale deal van 24,9 miljard dollar. De deal betekent ook dat de aandeelhouders 8 cent per aandeel krijgen als het bedrijf zijn cijfers bekendmaakt in november.

De prijs ligt hoger dan het 24,4 miljard dollar dat in februari nog voorgesteld werd.

In een mededeling die oprichter en hoofd Michael Dell deed, zei hij van ‘blij’ en ‘energetisch’ te zijn om verder te gaan met de pc-bouwer. “Als een privébedrijf met een sterke privékapitaalpartner zullen we onze klanten bedienen met slechts één doel en zullen we met innovaties komen die hun helpen hun doelen te bereiken.”

Met de huidige deal hebben Michael Dell en de andere investeerders 75 procent van het bedrijf in handen. Volgens hem zal het bedrijf in pc’s blijven geloven, een uitspraak die hij nu kan doen zonder daarvoor op de beurs afgestraft te worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business