Nieuws

Mozilla stelt ‘Metro-versie’ Firefox voor Windows 8 uit naar 2014

De lancering van een aanraakvriendelijke Firefox-versie voor Windows 8 loopt vertraging op, waardoor de browser pas volgend jaar op de planken staat.

De definitieve versie van Firefox for Metro, zo werd in augustus bekend, zou op 10 december worden uitgebracht samen met Firefox 26. Uit een Mozilla-vergadering van vorige week blijkt nu dat de Windows 8-browser vertraging heeft opgelopen en pas op 21 januari 2014 zal verschijnen.

De previewversie van Firefox for Metro zou nog wel op schema liggen en moet ergens deze week in het Aurora-testkanaal van Firefox moeten verschijnen. Het is nog onbekend of Mozilla deze alfaversie snel zal opwaarderen naar een bètauitvoering.

“Het zou op zijn minst het aantal testers en ontvangen feedback verhogen”, staat in de notulen van de vergadering te lezen.

De aanlooptijd van Firefox Metro, een browser die speciaal is gemaakt voor het touchgedeelte van Windows 8, sleept enorm lang aan. Het eerste prototype van de browser verscheen in maart 2012. Ter vergelijking: de nieuwe lanceringsdatum van Firefox Metro ligt gelijk met Firefox 27, die een maand na Firefox 26 zal uitkomen.

In de volgende planningsvergadering, die woensdag plaatsvindt, hopen we te horen of de Windows 8-browser verdere vertragingen oploopt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business