Nieuws

Mobiele kantoor is de norm

De verdere opmars van het mobiele kantoor zet zich door. Momenteel bieden meer bedrijven standaard een mobiel toestel aan, dan een vaste pc. Dat is voor het eerst dit jaar.

De verdere opmars van het mobiele kantoor zet zich door. Al lijkt 2013 wel een mijlpaal. Momenteel bieden meer bedrijven standaard een mobiel toestel aan, dan een vaste pc. Dat is voor het eerst dit jaar. 

Zo biedt 34 procent van de bedrijven (minstens 80 procent van) hun werknemers standaard een mobiel toestel aan. Meestal is dat een laptop, soms ook (en steeds vaker) een tablet-pc.

Daarmee steken de bedrijven met een standaard ‘mobiele aanpak’ (= iedereen standaard een mobiele pc) dit jaar voor het eerst de bedrijven met een ‘vaste aanpak’ (= iedereen standaard een desktop pc) voorbij.

32 procent van de bedrijven geeft nog altijd standaard een desktop-pc aan medewerkers. De vaste pc is verre van afgeschreven in het bedrijfsleven, maar moet dus toch fors terrein prijsgeven.

De evolutie van "vast" naar "mobiel ziet u op onderstaande grafiek:

 

[related_article id=”161563″]

De cijfers komen voort uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door het vakblad Smart Business Strategies bij 400 IT-beslissers. De bevindingen werden gepubliceerd in het ICT-Jaarboek, dat u hier kan downloaden.

desktopipaditprofessionaljaarboekjaarboek13jaarboek2013mobielmobilesmartbusinesstablettrends

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals