Nieuws

Apple stelt dunnere iPad Air voor

Apple introduceert een nieuwe iPad, de iPad Air. Het dunnere en lichtere model wordt de opvolger van de iPad4. De aankondiging valt in een reeks van updates die Apple voorstelde.

Apple voorziet flink wat van zijn producten van een update. Maar de meeste aandacht gaat toch naar de nieuwe iPads. De dunnere en lichtere iPad gaat door het leven als iPad Air en zal in de VS 499 dollar kosten.

Vanaf 1 november is het toestel te koop in ons land en de prijs zou in ons land beginnen vanaf 479 euro. Voorts komt er komt ook een iPad Mini met retina-scherm.

Wat bevat de iPad Air?

- De Apple A7-chip, die ook in de iPhone 5s zit, zorgt voor meer snelheid in de prestaties. Bestanden kunnen twee keer zo snel worden geopend. Ook de wifi werkt sneller. Ook het beeldscherm werkt sneller, naar verluidt 72 keer zo snel als de eerste generatie iPad.

- De iPad weegt 453 gram. De iPad Air is 20 procent dunner, wat het, volgens Apple de lichtste tablet ter wereld van dat formaat maakt. 

- De hoeken van de iPad Air zijn afgerond en de iPads hebben een zilveren zijkant aan de rand. Die rand is flink dunner dan bij de vorige versie.

– De iPad Air komt  met een 5-megapixel iSight camera die 1080p high-definition video ondersteunt.

De iPad Air is verkrijgbaar in wit, zwart, zilver en grijs, al wordt er op de Belgisch Apple e-shop slechts melding gemaakt van twee kleuren: spacegrijs en zilver.

- De batterij zal 10 uur meegaan, wat meer is dan de vorige versie.

Wat met de iPad Mini?

– De iPad Mini heeft een retina-beeldscherm en bevat een A7-chip en een een Facetime HD-camera.

– De Mini verkrijgbaar in wit, zwart, zilver en grijs, al is er voor de Belgische markt ook hier enkel sprake van spacegrijs en zilver. 

- De batterij zal 10 uur meegaan.

- Hij kost 399 dollar in de VS en is vanaf november te koop. In ons land begint de prijs vanaf 389 euro. Het vorige model Mini zou in prijs dalen tot 299 dollar, wat 289 euro zal zijn voor de Belgische markt.

Overigens draaide het op de voorstelling niet alleen over de iPad Air. Ook de andere producten kregen de nodige aandacht en updates. De nieuwe OS X Mavericks werd voorgesteld. het gaat om een update van het besturingssysteem die gratis te downloaden is.

Ook de Mac Pro-computer en de bestaande MacBook Pro-laptops krijgen een nieuwe versie. Ook zij worden sneller, lichter en dunner. 

Met input van Adrian Kingsley-Hughes van ZDNet.com

[related_article id=”158256″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business