Nieuws

Motorola werkt aan modulaire smartphone

Motorola wil een modulaire smartphone maken, die je zelf als blokjes in elkaar zet. De bedoeling is dat je afzonderlijke modules kan vervangen om zo je telefoon up-to-date te houden.

Smartphonefabrikant en Google-dochter Motorola wil een modulaire smartphone maken, die je als blokjes in elkaar kan zetten. Project Ara combineert het frame van een smartphone met verschillende hardwaremodules die je er op kan bevestigen om het toestel te personaliseren.

Het idee is dat je als gebruiker zelf meer van de hardware kan kiezen die in je smartphone terecht komt. Bovendien hoef je niet altijd een nieuwe telefoon te kopen om mee te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, maar kan je de modules afzonderlijk vernieuwen.

[related_article id=”158901″]

“We willen voor hardware doen, wat het Androidplatform voor software heeft gedaan,” schrijft Paul Eremenko, lid van het team dat achter Project Ara schuilgaat, in een blogpost. Door een open ecosysteem voor hardware te creëren, kan innovatie aan een veel sneller tempo gebeuren.

Motorola werkt al langer dan een jaar aan het idee en is sinds kort de samenwerking aangegaan met Dave Hakkens, de Nederlander achter Phonebloks. Phonebloks is een gelijkaardig concept van een modulaire telefoon waar we eerder al over schreven. Onze redacteur bleek echter niet helemaal overtuigd van het idee.

Maar voor Motorola lijkt het duidelijk dat smartphones in de toekomst meer gepersonaliseerd moeten worden. Eerder dit jaar heeft het bedrijf ook al de Moto X gelanceerd, een smartphone waarvan je het uiterlijk helemaal naar je eigen smaak kan aanpassen.

De eerste ontwikkelaarskits voor Project Ara zouden tegen het einde van de winter moeten verschijnen en Motorola gaat de komende maanden op zoek naar ‘Ara Scouts’, die het project mee richting moeten geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business