Nieuws

Google Play Music nu ook op iOS beschikbaar

Google heeft zijn Play Music-app eindelijk ook op iPhone en iPad beschikbaar gemaakt. Je kan de app gratis downloaden uit de App Store.

Na een versie voor Android en het web, heeft Google zijn Play Music-app eindelijk ook op iOS gelanceerd. De gratis app is vanaf nu beschikbaar in de App Store.

Met Google Play Music kan je naar jouw eigen muziek luisteren, die je via de dienst hebt opgeslagen in de cloud. Google laat toe om gratis een maximum van 20.000 nummers in de cloud te bewaren, zodat je die eender waar via streaming kan afspelen.

[related_article id=”158256″]

Daarnaast geeft de app toegang tot Play Music All Access, Googles antwoord op diensten als Spotify en Deezer. Met All Access kan je onbeperkt muziek streamen uit Googles volledige muziekbibliotheek, die momenteel meer dan 20 miljoen nummers telt. Je betaalt dan wel abonnementskosten van 9,99 euro per maand, evenveel als Spotify Premium.

De lancering van de nieuwe Google Play Music-app werd al een paar keer uitgesteld, volgens Google omdat de ontwikkeling langer heeft geduurd dan verwacht. De app volgt de stijl van iOS, maar blijft vertrouwd aanvoelen voor wie de dienst ook op andere platformen gebruikt. De meeste functionaliteit van de Android-app blijft bewaard, maar het is niet mogelijk om in de app nummers of een abonnement aan te schaffen en ook de “Ik doe een gok”-mix – waarmee automatisch een afspeellijst op basis van je voorkeuren wordt samengesteld – ontbreekt.

Brandon Bilinski, productmanager van Google Play Music, heeft wel reeds tegenover The Verge bevestigd dat deze functionaliteit nog aan de app zal worden toegevoegd. Daarnaast wordt er gewerkt aan een versie die beter geoptimaliseerd is voor de iPad. De Google Play Music-app is compatibel met iPhone, iPad en iPod Touch (iOS 6 of hoger) en kan worden gedownload uit de Apple App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business