Nieuws

Stievie vanaf 6 december beschikbaar voor het grote publiek

Het heeft lang geduurd, maar de Vlaamse zenders zijn eindelijk klaar om hun uitgesteld kijken-app Stievie voor het grote publiek beschikbaar te maken.

Stievie heeft even op zich laten wachten, maar op 6 december zal de uitgesteld kijken-app van de Vlaamse televisiezenders eindelijk worden opengesteld voor het grote publiek.

Stievie is een gezamenlijk initiatief van de Vlaamse televisieomroepen. Met de applicatie kan je via je smartphone of tablet mobiel televisiekijken, live of uitgesteld. De app werd de voorbije maanden uitgebreid getest en op punt gesteld tijdens een proefperiode met 10.000 testers.

[related_article id=”160734″]

De belangrijkste verandering in de definitieve versie is dat je programma’s tot zes dagen terug in de tijd kan herbekijken. Aanvankelijk was het uitgesteld kijken nog beperkt tot 36 uur. Daarnaast verschijnt Stievie bij de officiële lancering ook meteen voor Android, terwijl de testfase beperkt was tot de iPhone en iPad.

Stievie geeft toegang tot tien zenders van de VRT (één, Canvas/Ketnet, OP12), VMMa (vtm, 2BE, Vitaya, Kzoom, JIM) en SBS (Vier, Vijf). Alle Vlaamse programma’s kunnen worden herbekeken, maar voor sommige buitenlandse producties hebben de zenders niet de rechten kunnen verwerven om deze uitgesteld aan te bieden.

De belangrijkste vraag die de voorbije maanden nog onbeantwoord bleef, is de kostprijs. De applicatie is gratis, maar om ze te kunnen gebruiken, moet je maandelijks 9,99 euro betalen. Betaal je meteen voor zes maanden of een jaar, dan zakt de prijs en kost het je respectievelijk 49,95 euro of 99,90 euro. Je kan Stievie eerst twee weken gratis uitproberen. Wie begin dit jaar naast een testaccount greep, krijgt vanaf nu tot 23 december gratis toegang als dank voor de getoonde interesse.

De officiële lancering van Stievie volgt kort op de lancering van gelijkaardige diensten als TV Replay van Belgacom en bhaalu, een collectieve videorecorder in de cloud. Die laatste stoot overigens op heel wat kritiek van de Vlaamse televisieomroepen, omdat zij geen toestemming hebben gegeven voor het doorgeven of verspreiden van hun programma’s. In afwachting van de lancering op 6 december, kan je onze eerste indrukken van Stievie er hier al op nalezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business