Nieuws

Google schopt CyanogenMod Installer uit Play Store

Twee weken na de verschijning in de Play Store vraagt Google om de CyanogenMod Installer te verwijderen, omdat die indruist tegen de regels van de appwinkel.

Cyanogen heeft op aanvraag van Google zijn CyanogenMod Installer uit de Play Store gehaald, omdat die indruist tegen de gebruiksvoorwaarden van de appwinkel.

CyanogenMod is een populaire alternatieve firmware voor Androidtoestellen. Omdat het installeren van een andere firmware op je toestel niet eenvoudig is, heeft Cyanogen de Installer beschikbaar gemaakt om minder ervaren gebruikers door het proces te gidsen.

[related_article id=”158901″]

Twee weken na de lancering van de CyanogenMod Installer trekt Cyanogen de app al weer terug uit de Play Store, op vraag van Google. De aangegeven reden is dat de applicatie gebruikers aanmoedigt om hun toestel te rooten, waardoor de garantie vervalt. Dat is tegen de regels van de Play Store.

Je kan de CyanogenMod Installer wel nog steeds installeren door de Play Store te omzeilen en de app rechtstreeks vanaf de website van CyanogenMod te downloaden. De volledige instructies kan je hier nalezen. Cyanogen zegt dat de applicatie in de korte periode dat ze in de Play Store stond “honderduizenden keren werd geïnstalleerd”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business