Nieuws

Mobile Vikings gaat aan wal in Polen

Na België en Nederland, heeft Mobile Vikings zijn zinnen gezet op Polen als derde markt om hun prepaidformule te lanceren.

Mobile Vikings breidt zijn activiteiten uit naar Polen. Net als in België en Nederland worden  in de eerste plaats early adopters geviseerd, die op zoek zijn naar een tarief met de focus op mobiele data.

De mobiele operator zal vanuit een kantoor in de universiteitsstad Wroclaw opereren, met in de opstartfase 10 medewerkers. De keuze viel op Polen omdat die markt een veelbelovend profiel heeft voor de aanpak van Mobile Vikings.

“Polen is een groot land, bijna 40 miljoen inwoners, met een innovatieve jonge bevolking. Het mobiel internetgebruik ligt er hoger dan in België, de prepaidmarkt is er bijzonder groot en de Polen staan meer dan wij open voor mobiel betalen”, zegt CEO Frank Bekkers in een persbericht.

Toch houdt Mobile Vikings er rekening mee dat ze waarschijnlijk een trage start zullen kennen, net zoals dat in België en Nederland het geval was. “We genereren onze groei via onze community met een zeer beperkt marketingbudget”, aldus Bekkers.

Poolse Vikings zullen kunnen kiezen tussen bundels van 29 en 19 zloty per maand. De wisselkoers van de zloty bedraagt vandaag ongeveer 4,2 zloty’s voor 1 euro. Daarnaast is er nog een zogeheten Playbundel voor 8 zloty, waarmee Play-gebruikers gratis onderling kunnen bellen.

Play is de plaatselijke telecompartner waar Mobile Vikings met samenwerkt. Op vijf jaar tijd groeide de operator van nul naar meer dan 10 miljoen gebruikers. Het is daarmee een van de snelst groeiende mobiele operatoren ter wereld. Met die sterke partner aan zijn zij, hoopt Mobile Vikings snel zijn plaats op de Poolse telecommarkt te veroveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business