Nieuws

Maand na lancering draait 1 op 100 Androidtoestellen op KitKat

Android 4.4 KitKat is nog maar een maand oud, maar draait ondertussen al op 1,1 procent van alle Androidtoestellen. Ook Jelly Bean blijft groeien.

Een maand na de lancering van Android 4.4 KitKat, draait de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem reeds op 1,1 procent van alle Androidtoestellen.

 

Dat percentage wordt onthuld in de nieuwe distributiecijfers van Android, die Google aan het begin van elke maand publiceert. KitKat doet het daarmee zeker niet slecht, maar de impact blijft voorlopig beperkt. De grootste groeier is nog altijd Jelly Bean, dat momenteel op 54,5 procent van alle Androidsmartphones en -tablets draait.

[related_article id=”158901″]

De groei van Jelly Bean is vooral te danken aan de verdere uitrol van Android 4.3 naar verschillende toestellen, waaronder ook de Samsung Galaxy S4 en HTC One. Android 4.3 Jelly Bean groeide tijdens de afgelopen maand met 1,9 procent en heeft nu een marktaandeel van 4,2 procent.

Ondertussen blijven de oudere versies aan belang afnemen. Android 4.0 Ice Cream Sandwich moest afgelopen maand 1,2 procent inboeten en draait nog op ongeveer een vijfde van alle Androidtoestellen. Android 2.3 Gingerbread zakte met maar liefst 2,2 procent, maar is wel nog altijd goed voor een vierde van de markt.

De verwachting is dat Android 4.4 KitKat snel aan belang zal winnen. De eerste officiële KitKat-updates zijn reeds van start gegaan en in 2014 zullen we steeds meer toestellen zien verschijnen die standaard op KitKat draaien. Google heeft er namelijk voor gezorgd dat de nieuwste Androidversie ook op goedkopere – minder krachtige – toestellen kan draaien, in de hoop om zo de fragmentatie van het platform tegen te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business