Nieuws

Vastgeroest Google TV gaat verder als Nexus TV

Bij de herlancering van Google TV medio 2014 hoort ook een naamsverandering. De zoekmachinegigant koppelt de applicatie aan de succesvolle Nexus-apparaten.

Al sinds de lancering kan Google TV niet echt voet aan de grond krijgen. De bedoeling is echter om hier met een herstart verandering in te brengen.

De verwachting is dat de vernieuwde service de naam Nexus TV krijgt, waarmee Google het koppelt aan zijn gelijknamige en succesvolle Android-telefoons en -tablets. De reboot staat gepland voor de eerste helft van 2014.

[related_article id=”158901″]

Hoewel Google al heeft aangekondigd tijdens de Consumer Electronics Show in januari een mededeling te doen over Google TV, wil de zoekmachinegigant nog niks bevestigen.

Tot voor kort ging het gerucht dat Google TV omgetoverd zou worden tot Android TV. De keuze voor Nexus is een slimme zet van Google, gezien het feit dat de Nexus-apparaten zeer goed ontvangen worden door de consument. Daarnaast zien veel fabrikanten het als een template voor hun eigen producten.

Het huidige Google TV zit vastgeroest in een wirwar van ontwikkelingen, waarbij de applicatie draait op Android 3.2 Honeycomb. Nieuwere Android-telefoons en -tablets maken echter gebruik van Android 4.3 Jelly Bean en Android 4.4 KitKat.

Ondanks dat Google er nog geen uitspraken over heeft gedaan, is het waarschijnlijk dat bij de herstart tevens wordt overgestapt naar een recentere versie van Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business