Nieuws

Google lanceert app om je Androidtoestel terug te vinden

Met de Android Device Manager kan je een verloren of gestolen smartphone of tablet lokaliseren vanaf een ander Androidtoestel.

Google heeft een applicatie gelanceerd voor zijn Android Device Manager, de dienst waarmee je verloren of gestolen Androidtoestellen weer kan opsporen en blokkeren.

Android Device Manager werd reeds in augustus gelanceerd, maar was tot nu alleen via de website beschikbaar. De applicatie biedt dezelfde functies die ook via de webversie beschikbaar zijn. Je kan de locatie van je verloren toestel bepalen, de beltoon laten afgaan, het toestel blokkeren of vanop afstand wissen.

[related_article id=”158901″]

Het verloren of gestolen toestel moet wel verbonden zijn met het internet en aan hetzelfde Google-account gekoppeld zijn. Bovendien moet de dienst op je toestel geactiveerd zijn. Ga daarvoor in de instellingen naar ‘Beveiliging’ en kies ‘Apparaatbeheerders’. Daar kan je de dienst inschakelen.

De Android Device Manager werkt op smartphones en tablets die draaien op Android 2.2 of hoger en kan gratis worden gedownload uit de Google Play Store. Ook voor iOS en Windows Phone zijn gelijkaardige diensten beschikbaar, of je kan kiezen voor een applicatie van een externe ontwikkelaar. Ontdek het allemaal in ons dossier ‘Vind je verloren of gestolen smartphone terug’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business