Nieuws

Valve heeft SteamOS-testversie klaar voor publiek

Valve stuurt de eerste Steam Machines uit naar een select testpubliek. Tegelijkertijd wordt ook een testversie van SteamOS, het Linux voor gamers, beschikbaar gemaakt.

Valve verstuurt vrijdag de eerste exemplaren van zijn Linux-spelconsole naar een kleine groep testers in de Verenigde Staten. In totaal zullen 300 bètatesters een Steam Machine ontvangen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling van Valve om wereldwijd 300 bètatesters te selecteren, maar het bedrijf stootte naar eigen zeggen tegen een aantal wettelijke hordes aan, waardoor het zich genoodzaakt zag om de bèta tot de Verenigde Staten te beperken.

[related_article id=”160734″]

Samen met de eerste testexemplaren van de Steam Machine, wordt ook de eerste versie van het bijhorende besturingssysteem SteamOS gelost. Die is wel voor het grote publiek beschikbaar, maar waarschuwt dat het nog om een ruwe versie gaat, die de nodige Linux-kennis vereist. In 2014 moet een meer gebruiksvriendelijke testversie verschijnen.

Eerder geloste informatie wijst er wel op dat je een stevige desktop nodig hebt om het SteamOS optimaal te draaien. De Steam Machines draaien op een Intel Core i7-4770 quadcore-processor en beschikken over 16 GB RAM-geheugen. Wat de grafische kaart betreft, zullen de meest krachtige Steam Machines een GeForce GTX Titan van Nvidia aan boord hebben. Je kan echter ook kiezen voor de meer betaalbare Nvidia GTX 660, GTX 760 of GTX 780.

De eerste Steam Machines zullen volgend jaar in de verkoop gaan. Meer informatie over de lancering zullen we begin januari te horen krijgen, tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business