Nieuws

Google gooit toolbars uit Chrome Web Store

Google is van plan om alle toolbars en andere multifunctionele extensies uit zijn Chrome-browser te verbannen.

Google gaat alle toolbars en multifunctionele extensies uit zijn Chrome Web Store verwijderen in een poging om de browserinterface ordelijk te houden en gebruikers onaangename verrassingen te besparen.

De wijziging zal voor veel extensies gevolgen hebben, maar Google geeft ontwikkelaars nog tot juni 2014 de kans om hun bestaande extensies aan te passen. Voor nieuwe extensies treden de nieuwe regels onmiddellijk in werking.

[related_article id=”158901″]

“Extensies in de Chrome Web Store moeten een enkelvoudig doel hebben dat gericht en makkelijk te begrijpen is,” zegt Erik Kay, hoofdontwikkelaar van Chrome, in een blogpost. “Terwijl dit altijd de bedoeling was van de Chrome-extensies, hebben niet alle extensies dat idee gevolgd. Deze multifunctionele extensies kunnen je browser domineren en je surfervaring significant vertragen.”

Google richt zich in het bijzonder op toolbars. Die kunnen echter niet volledig technologisch geblokkeerd worden door het extensiesysteem. Het bedrijf heeft daarom beslist om een wijziging in zijn beleid door te voeren om dit soort extensies te weren. Google geeft over het algemeen nochtans de voorkeur aan een open appwinkel, zonder een centrale autoriteit die de software eerst moet goedkeuren, maar deze beleidswijziging toont dat de internetgigant nog steeds een plaats ziet voor ommuurde ecosystemen in het huidige technologielandschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business