Nieuws

Acer heeft weer een nieuwe baas

De Taiwanese pc-fabrikant Acer duidt zijn derde directeur in een jaar tijd aan, in een poging om het tij te doen keren na een tegenvallend derde kwartaal.

In een nieuwe ronde van de stoelendans aan de top bij Acer heeft de Taiwanese pc-fabrikant TSMC-topman Jason Chen aangeduid als nieuwe CEO.

Chen zal vanaf 1 januari 2014 zijn rol opnemen als CEO van het noodlijdende Acer. Momenteel is hij het hoofd van verkoop en marketing bij de chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) en voorheen heeft hij ook voor Intel gewerkt.

De benoeming van Chen volgt na het ontslag van voormalig CEO JT Wang begin november, die na twee jaar aan het roer van het bedrijf besloot om af te treden na een recordverlies van meer dan 320 miljoen euro tijdens het derde kwartaal van 2013.

Wang zou normaal gezien in januari door bestuursvoorzitter Jim Wong worden opgevolgd, maar die werd door Acer-oprichter Stan Shih aan de kant geschoven, waarna die laatste tijdelijk zelf het roer in handen nam als bestuursvoorzitter en president van het bedrijf.

Acer is één van de grootste computerbouwers ter wereld, maar worstelt al enkele kwartalen op rij met tegenvallende resultaten als gevolg van de instuikende pc-markt. De Taiwanese fabrikant probeert het tij te doen keren met interne herstructureringen en een verschuiving van zijn focus naar mobiele apparaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business