Nieuws

De beste spiegelreflexcamera’s van 2013

De fotograaf zag in het voorbije jaar een aantal nieuwe spiegelreflexcamera's voorbijkomen. Maar welke zijn nou de belangrijkste?

Voor de fotograaf kwamen er in de afgelopen twaalf maanden weer vele interessante nieuwe spiegelreflextoestellen uit.

Net zoals vorig jaar zet de fullframesensor hierin de toon. Fullframe wil zeggen dat de beeldsensor even groot is als het aloude kleinbeeldnegatief in analoge camera"s. Dat is beduidend groter dan de sensor in de meeste digitale camera"s, en vele malen groter dan de camerasensors in smartphones. Deze fullframesensors kunnen dan ook veel meer licht vangen, wat tot een hogere beeldkwaliteit leidt.

[related_article id=”160734″]

Maar ook bij de reflexcamera met gangbare cropsensor staan de ontwikkelingen niet stil, zoals de vernieuwende Canon EOS 70D met dubbel autofocussysteem bewijst.

Hieronder vind je de beste spiegelreflexcamera"s volgens onze collega"s van Shoot. De links verwijzen je naar uitgebreide tests op shoot.be.

Dit zijn de vijf essentiële spiegelreflexcamera"s van 2013:

1. Canon EOS 6D

De nieuwe EOS 6D is het antwoord op de Nikon D600, en de goedkoopste fullframecamera in het Canon-gamma. Kan hij de vergelijking met de duurdere 5D en de concurrentie aan? Lees de review.

2. Canon EOS 70D

De Canon EOS 70D heeft een revolutionaire sensortechniek en dubbel autofocussysteem. Is dit de redding van de digitale APS-C-spiegelreflex? Lees de review.

3. Nikon D7100

Bij de aankondiging noemde Nikon de D7100 het nieuwe vlaggenschip van zijn reflexcamera"s met DX-sensor. De D7100 overvleugelt de vier jaar oude D300s op vele vlakken. Lees de review.

4. Nikon Df

De Nikon Df was waarschijnlijk de minst verwachte camera van 2013. Nikon gaat hiermee voor het eerst retro. Is het resultaat een gelukkig huwelijk van oud en nieuw, van nostalgie en hightech? Lees de review.

5. Sony Alpha SLT-A58

In het gamma SLT-camera"s van Sony is de A58 het nieuwe instapmodel. SLT verwijst naar de vaste, halfdoorlatende spiegel in de camera. Lees de review.

Een vergelijkbaar lijstje van de belangrijkste systeemcamera"s van 2013 vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business