Nieuws

Intel-processor in nieuwe Mac Pro kan je zelf vervangen

De nieuwste Mac Pro van Apple heeft een Intel-processor die de eindgebruiker zelf kan vervangen en upgraden. Dat blijkt als je de nieuwe machine uit elkaar haalt.

Een demontage van de nieuwe Mac Pro - waarbij de machine uit elkaar gehaald wordt om te kijken wat voor onderdelen er allemaal in zitten - toont aan dat de nieuwe processor van het apparaat waarschijnlijk door de gebruikers kan worden geüpgraded.

Meerdere Apple-blogs laten weten dat de CPU in een socket zit, wat meestal betekent dat processor uit het moederbord gehaald kan worden en kan vervangen worden door een ander exemplaar. Hierdoor hoeven consumenten geen compleet nieuwe machine te kopen, als ze een krachtigere pc willen.

[related_article id=”158256″]

“De Intel Xeon E5-processor in de Mac Pro is inderdaad te verwijderen, zodat hij in de toekomst geüpgraded kan worden”, schrijft MacRumours. “Alle CPU’s van de nieuwe Mac Pro gebruiken dezelfde standaard LGA 2011-socket op het moederbord.”

De nieuwe Mac Pro, die een basisprijs heeft van 3.049 euro, wordt geleverd met een quadcore Intel Xeon-processor die op 3,7 gigahertz tikt, met 128 GB RAM, een SSD van 256 GB en AMD D300 FirePro-graphics. Vanuit de fabriek zijn er al verschillende upgrades mogelijk, waaronder een 6-core- en een 12-core-CPU.

Niet voor huis, tuin en keuken
“De nieuwe Mac Pro is een professioneel werkpaard vermomd in een uiterst aantrekkelijk designjasje”, zo schreef CNet al in zijn bespreking van het apparaat. “Deze pc is waarschijnlijk niet bedoeld voor huis-, tuin- en keukencomputeraars, maar de basisprijs ligt niet zo ver af van wat je zou betalen voor een gelijkaardige Windows-pc.”

De machine heeft nog wel enkele interessante trucs in de mouwen zitten. De website OWC postte vorige week een foto waarin de Mac Pro zes beeldschermen van 27 inch tegelijk aanstuurt.

De nieuwe Mac Pro kun je al bestellen, hij wordt geleverd in februari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business