Nieuws

Internet Explorer 11 maakt enorme sprong

Microsofts jongste webbrowser nestelt zich razendsnel op pc's wereldwijd.

Internet Explorer 11 wordt in een hoog tempo opgepikt door websurfers. Zo blijkt uit nieuwe tellingen van Net Applications over december.

De jongste versie van de browser grijpt 10,4 procent aandeel van het totale browserverkeer op pc’s wereldwijd. Dat is een flinke sprong in een zeer korte tijd. De nieuwe browser komt vanaf 3,2 procent in november en 1,5 procent in oktober.

Internet Explorer 11 verscheen voor het eerst als onderdeel van de Windows 8.1-preview in juni vorig jaar. Een versie voor Windows 7 kwam begin november uit als “een belangrijke update”, wat de weg heeft geplaveid voor aanvaarding door een groot publiek.

Internet Explorer 11 staat in de browserhitparade nu op de vierde plaats, achter Internet Explorer 10 (11 procent) en Chrome 31 (12,8 procent). Bovenaan staat Internet Explorer 8 met 20,6 procent van het verkeer.

Tellen we de verschillende versies van een browser bij elkaar op, dan blijft Internet Explorer dominant met 57,9 procent aandeel in december. Firefox staat op flinke achterstand tweede met 18,3 procent, gevolgd door Chrome met 16,2 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business