Nieuws

Waarom vrouwen vaker twee mobiele telefoons gebruiken

Mannen en vrouwen gaan op een andere manier met hun mobiele telefoon om. Vrouwen hebben vaker een apart toestel voor zakelijk en privégebruik dan mannen.

Mannen en vrouwen gaan op een andere manier met hun mobiele telefoon om. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van Voiceworks, aanbieder van zakelijke data-, mobiele en vaste telefonieoplossingen, in samenwerking met onderzoeksbureau inVotes. 

In het onderzoek werden ruim 350 respondenten gevraagd naar hun mobiele telefoongedrag. Vooral mannen maken gebruik van een mobiele telefoon voor zakelijk gebruik, 47 procent versus 24 procent vrouwen. 

De vrouwelijke zakelijke mobiele telefoniegebruiksters uit het onderzoek gebruiken vaker twee aparte mobiele telefoons, eentje voor zakelijk en één voor privégebruik. Dit gaf 45 procent aan versus 33 procent van de mannen.

[related_article id=”161563″]

Vrouwen hebben dus vaker twee mobiele telefoons op zak dan mannen. "Een verklaring voor het verschil zou kunnen zijn dat vrouwen vaker parttime werken en daarom minder vaak een mobiele telefoon van hun werkgever krijgen die ze voor zowel hun werk als privé mogen gebruiken", aldus Simone Brummelhuis, hoofdredacteur van Thenextwomen.nl.

Al is dit niet de enige reden. "Een andere reden kan zijn dat vrouwen het fijner vinden om twee mobiele telefoons te gebruiken", stelt Koen van Geffen, CEO van Voiceworks. "Dit om zakelijke en privégesprekken en berichten gescheiden te houden."

Wat zou kunnen betekenen dat vrouwen op een andere manier omgaan met hun worklife balance.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business