Nieuws

Waarom bijna iedereen spijt heeft van zijn 3D-tv

De meeste eigenaren van een televisie die 3D-films kan afspelen, hebben spijt van hun aanschaf.

3D-films als The Hobbit: The Desolation of Smaug, Frozen en Gravity doen het momenteel prima in de bioscoop. Maar de meeste eigenaren van een tv-toestel dat zulke films thuis voor je kan afspelen, hebben spijt van hun aanschaf.

Dat geldt voor liefst 79 procent van de bezitters van een 3D-televisie, zo blijkt uit een Britse rondvraag.

[related_article id=”160734″]

De website vouchercodespro.co.uk vroeg bijna twaalfhonderd consumenten of hun 3D-tv een meerwaarde biedt voor hun woonkamer. Het enthousiasme daarvoor is bedroevend laag, en wel om een aantal redenen.

Ruim de helft vindt dat er te weinig 3D-films en -zenders zijn om te bekijken. En ongeveer evenveel respondenten zijn not amused dat ze er nog spullen zoals extra brilletjes bij moeten kopen, boven op hun toch al dure aanschaf. Daarnaast klaagt een derde over duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid tijdens het kijken naar een 3D-film. Een kwart tot slot vindt de bril niet prettig.

Voor veel populaire films, waaronder The Hobbit, Man of Steel en Star Trek Into Darkness, voegt de 3D-optie ook te weinig toe, zo is het gevoel. De speelfilm Life of Pi en de speciale 50e-verjaardagsaflevering van Doctor Who, zeer populair in Groot-Brittannië, zijn de gunstige uitzonderingen.

De meeste huidige HD-televisies hebben 3D als een extraatje, dat je dus in principe niet hoeft te gebruiken als je gewoon een tv-programma of film wilt bekijken. Maar sommige fabrikanten hebben 3D toch flink doorgedrukt, ondanks de weerzin van de consument. We denken dan vooral aan Sony, dat zowel 3D-films maakt als de toestellen waarop je ze thuis kunt afspelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business