Nieuws

Makerbot Replicator Mini brengt 3D-printen naar groter publiek

MakerBot heeft op CES zijn Replicator Mini voorgesteld, een 3D-printer die het bouwen van 3D-modellen moet vereenvoudigen.

MakerBot heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de Replicator Mini onthuld. Gebruikers kunnen met de nieuwe 3D-printer in enkele stappen kleine voorwerpen in 3D afprinten.

Met de MakerBot PrintShop, een gratis applicatie voor tablets, kan je een 3D-model creëren of bewerken, om het vervolgens draadloos naar de Replicator Mini door te sturen. Die kan voorwerpen van maximaal 13 centimeter printen.

MakerBot stelt dat ze met deze Replicator Mini het 3D-printproces hebben vereenvoudigd, zodat er minder manueel moet worden ingesteld en de printsnelheid wordt geoptimaliseerd. Daardoor wordt de Replicator Mini interessant voor een breder publiek, dat misschien wordt afgeschrikt door de 3D-printers die vandaag al op de markt zijn.

Een camera in de Replicator Mini filmt het printproces en de beelden kunnen rechtstreeks worden gedeeld via sociale media.

De Replicator Mini print lagen gesmolten plastic met een dikte van 200 micrometer. Dat is dubbel zo dik als de lagen die de grotere – en duurdere – MakerBot Replicator produceert. Hoe dunner de lagen plastic die op elkaar worden gestapeld, hoe meer details er zichtbaar zijn in het 3D-geprinte object.

De Replicator Mini krijgt een prijs van 1.375 dollar opgeplakt, in vergelijking met de 2.899 dollar van de Makerbot Replicator. Van die laatste werd op CES overigens ook een update voorgesteld. Daarnaast heeft MakerBot ook zijn grootste 3D-printer tot nog toe onthuld: de Z18. Die krijgt een prijskaartje van 6.499 dollar en kan objecten van maximaal 30 x 30 x 45 centimeter afprinten. De nieuwe 3D printers zijn vanaf de lente beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business