Nieuws

CyanogenMod en OnePlus bouwen samen een smartphone

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus gaat later dit jaar een high-end smartphone lanceren, die standaard op een versie van CyanogenMod draait.

Cyanogen, ontwikkelaar van CyanogenMod, slaat de handen in elkaar met de Chinese smartphonefabrikant OnePlus om samen later dit jaar een high-end smartphone op de markt te brengen.

De smartphone krijgt de naam OnePlus One  en zal standaard draaien op een aangepaste versie van de populaire alternatieve Androidfirmware CyanogenMod. Het toestel staat gepland voor de eerste helft van 2014. Meer details zijn voorlopig nog niet bekend, maar OnePlus belooft dat het een high-end toestel zal worden.

[related_article id=”161563″]

CyanogenMod is zeker niet de enige alternatieve Androidfirmware op de markt, maar met meer dan 10 miljoen installaties is het wel de populairste. Bovendien heeft Cyanogen zich sinds kort in een bedrijf georganiseerd en reeds 30 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.

Dat Cyanogen nu standaard op smartphones begint op te duiken is dus helemaal niet zo gek. Eerder bracht het Chinese Oppo ook al de Oppo N1 uit, een smartphone met roteerbare camera die naast Android ook standaard met een versie van CyanogenMod geleverd wordt.

Dat na Oppo nu ook OnePlus met een Cyanogentoestel op de markt komt, is geen toeval. Pete Lau, CEO en oprichter van OnePlus, was daarvoor vice-president bij Oppo en verantwoordelijk voor de aanwezigheid van CyanogenMod op de N1. Bovendien lijkt China de ideale markt om te experimenteren met alternatieven voor Android. Begin vorig jaar drukte de Chinese overheid haar bezorgdheid al uit over de dominantie van Android op de Chinese mobiele markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business