Nieuws

De Mac Pro mag Europa weer in

Apple levert na ongeveer een jaar opnieuw Mac Pro's in Europa. Het vorige model voldeed niet aan de EU-richtlijnen en werd daarom uit de handel gehaald.

De meest recente Mac Pro is vanaf nu verkrijgbaar in Europa. Dat is voor het eerst na ongeveer een jaar. Het vorige model werd immers uit de rekken gehaald omdat het niet voldeed aan de EU-richtlijnen.

Apple mocht zijn supercomputer het afgelopen jaar niet verkopen in Europa omdat er geen beschermkap aanwezig was voor de ventilator. Gebruikers die de behuizingen zouden openen terwijl de computer draait, zouden hierdoor met hun vingers verstrikt kunnen raken in de ventilator.

[related_article id=”158256″]

Daarnaast zou er nog een probleem zijn met enkele kabeltjes. In plaats van het euvel te verhelpen, haalde Apple alle Mac Pro’s uit Europa.

Het nieuwe model, de gitzwarte cilindervormige Mac Pro, werd in oktober vorig jaar aangekondigd. Midden december verscheen de Mac Pro in de Apple Store en vanaf morgen zouden de eerste exemplaren geleverd worden.

Wie vandaag een Mac Pro bestelt, moet wachten tot februari voor de levering.

De nieuwe Mac Pro is ongeveer twee keer sneller dan het vorige model. De standaardversie is uitgerust met een Intel Xeon E5 quadcoreprocessor met een kloksnelheid van 3,7 GHz, minimaal 12 GB RAM, twee AMD FirePro D300 grafische professoren en 256 GB flash-opslag. Aan de achterzijde van de zwarte toren vind je onder andere vier USB 3.0-poorten, zes Thunderbolt 2-aansluitingen en een HMDI 1.4 UltraHD-poort. Prijzen starten vanaf 3049 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business