Nieuws

Filip-smartwatch waakt over je kinderen

Al een smartwatch voor kinderen tussen 5 en 11? Als het van Filip afhangt wel, maar dan eentje om hun veiligheid te verhogen.

Filip is de allereerste smartwatch voor kinderen, maar niet eentje die je standaard verwacht. Je kan er geen gekke dingen mee bedienen of koppelen met je smartphone. In de Filip past een simkaart, zodat je er gewoon mee kan bellen. Ouders kunnen tot vijf nummers instellen via een aparte app om extra controle in te bouwen.

Verder kan je als ouder een sms sturen naar de smartwatch, zodat je kind het bericht kan lezen. Handig om te laten weten wanneer hij thuis moet komen om te eten na speeltijd. Wanneer er niets bijzonder gebeurt, verschijnt gewoon een klok in beeld.

Het bijzondere aan dit horloge is dat je als ouder op de app perfect kan traceren waar je kind zit. Je kan zelfs zones instellen waarin je kind moet blijven. Komt hij of zij daarbuiten, dan gaat er een alarm af. De tracering gebeurt heel accuraat via een combinatie van wifi en gps.

De autonomie van de Filip is afhankelijk van de traceringsverversing. Hoe frequenter, hoe sneller de batterij leeg is. Bij normale tracering haalt hij de kaap van twee dagen. Moet het heel frequent worden geüpdatet? Dan kom je er net een dag mee toe.

De Filip is net voor kerstmis in Amerika gelanceerd bij AT&T aan 199 dollar. Voor 10 dollar per maand kan je kind met de Filip ongelimiteerd bellen en gebeld worden. Er zijn plannen om de Filip vanaf de tweede jaarhelft naar Europa te brengen, maar meer details zijn daarover nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business