Naar verluidt gaat Facebook binnen enkele weken een digitaal nieuwsmagazine lanceren voor mobiele apparaten. De sociale newsreader zou de naam Paper krijgen.


Het grootste sociale netwerk, Facebook, maakt zich klaar voor de lancering van Paper, een soort digitaal nieuwsmagazine. Dat meldt Recode op basis van anonieme bronnen. Volgens de blog zou Paper deze maand nog moeten verschijnen.

De applicatie voor smartphones en tablets zou een Flipboard-achtige vormgeving krijgen. De inhoud zou afkomstig zijn van verschillende bronnen en dus niet alleen statusupdates van Facebook maar ook artikels van diverse mediabedrijven bevatten.


Onze Amerikaanse collega’s van CNet namen contact op met een Facebook-woordvoerder maar vingen bot. “Wij geven geen commentaar op geruchten en speculaties”, klinkt het.

Het ziet ernaar uit dat het de ambitie van Facebook is om een platform te worden waar je terechtkunt voor je dagelijkse portie nieuws over de wereld.

Als de geruchten over Paper kloppen, zal het sociale netwerk zijn leden wel wat meer moeten bieden dan Flipboard.

The Wall Street Journal meldde vorige zomer al dat Facebook aan een nieuwsapp zou werken. De app zou algoritmes gebruiken om te bepalen wat jij interessant vindt.

Opvallend is dat steeds meer internetbedrijven zich op nieuws storten. Vorige week maakte Yahoo nog bekend dat het twee digitale nieuwsmagazines gaat lanceren. Yahoo heeft hiervoor heel wat bekende Amerikaanse journalisten aangenomen.