Nieuws

Slimme oplossing van Chrome tegen geluid in tabs

Welke van mijn tientallen openstaande browsertabs maakt dat irritante geluid? De nieuwste versie van Chrome laat dit zien, samen met een lange lijst andere verbeteringen.

Het klinkt je vast niet onbekend in de oren: je bent lekker aan het surfen en vindt veel informatie. Daarom open je meerdere tabs tegelijkertijd, zodat je altijd nog even terug kunt kijken. Ineens komen je speakers tot leven met het meest irritante geluid ooit. Zoek dan maar eens uit welke tab daar verantwoordelijk voor is.

Google komt in Chrome 32 met een nieuwe functie om de dader snel eruit te pikken. Een indicator toont welke website audio streamt. Dit doet de browser door het icoontje van een speaker op de tab te zetten.

[related_article id=”158901″]

Tevens geeft de laatste versie van Google"s browser aan wanneer een tab je webcam gebruikt met een rode opneemknop. Het icoontje van Google Cast betekent dat je de gegevens van die specifieke tab doorstuurt naar je Chromecast.

Kwaadaardige downloads
Daarnaast beschikt Chrome 32 over een aantal andere toevoegingen die het noemen waard zijn. Zo geeft de browser het duidelijker aan als je kwaadaardige software treft. Op die manier weet je wanneer een gevaarlijke download geblokkeerd wordt.

Voor de Windows 8 Metro-modus komt de browser met de ChromeOS desktop-launcher om het makkelijker te maken Chrome Apps te vinden. Er zijn echter meerdere bugs bekend in Windows 8 Metro, waaronder met het toetsenbord, het wisselen van profiel en ondersteuning op legacy-computers zonder hardware-acceleratie. Deze problemen hebben geen invloed op de desktopmodus.

Beperkte toegang
Chrome 32 komt met een interessante optie genaamd Supervised Users. Daarmee kan de hoofdgebruiker meerdere sub-accounts aanmaken. De toegang tot het internet kan per website bepaald worden bij een gebruiker onder toezicht. De hoofdgebruiker kan de internetgeschiedenis controleren.

De beveiligingsupdates voorkomen een spontane synchronisatie met de Google-account van een hacker en zogeheten adresbalk-spoofing in Chrome voor Android, waardoor kwaadaardige software geen invloed meer heeft op hoe een webpagina wordt weergegeven.

Niet alle problemen zijn verholpen. Chrome 32 heeft nog steeds een dilemma met software van Symantec"s Norton, waaronder de beveiligingstoolbar die niet werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business